Over Linda Lee

 

Ik ben geboren in Engeland in 1950 en ben opgegroeid in Staines, een buitenwijk van Londen, aan de rivier de Theems.

 

In de jaren zestig studeerde ik schilderen en beeldhouwen op de Guildford en Farnham Kunstacademies. In 1972 kwam ik naar Nederland en meldde me in 1978 aan op de Rietveld Academie in Amsterdam, waar ik in 1983 in Illustratie afstudeerde. In ons eindexamenjaar begonnen Gitte Spee, Gertie Jaquet, Annemarie van Haeringen, Alex de Wolf en ik de Illustratie Studio. In 1988 ben ik daar weg gegaan, toen Lisa, mijn dochter, was geboren en ik vanuit huis ging illustreren.


Ik werkte de afgelopen dertig jaar onder andere voor Jacob Dijkstra - Groningen, EPN - Houten, Gooi en Sticht - Hilversum, VNU - Haarlem, Geillustreerde Pers - Amsterdam, Malmberg - Den Bosch, Meulenhoff - Amsterdam, Ravensburger - Amersfoort, Thieme - Zutphen, Unieboek -Weesp, Wolters Noordhoff - Groningen en Zwijsen - Tilburg.

De laatste paar jaar illustreer ik boeken voor uitgeverij Ploegsma, voor de Voor Kids-serie van uitgeverij Van DuurenMedia en maakte ik illustraties voor Dzone magazine. Ik heb samen met mijn man, journalist/fotograaf Hans Frederiks, een studio in Amsterdam.


U kunt mijn blog "It's another day" hier vinden.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe illustratieopdrachten. Stuur een e-mail als u meer wilt weten
door op de brievenbus op de homepage te klikken, of door hier te klikken.